Wist je dat … een kiwi méér vitamine C per 100 g bevat dan een sinaasappel? Straf! Ontdek hier alles over vitamine C in gele kiwi’s en waarom vitamine C goed voor je is.
Yes: de Zespri™ SunGold™ kiwi is de duidelijke winnaar van de ‘vitamine C’-wedstrijd, met 152 mg vitamine C per 100 g. Maar laten we de verfrissende groene kiwi niet vergeten. De Zespri™ Green kiwi bevat ook meer vitamine C dan sinaasappels, met 85,1 mg per 100 g. Dat betekent dat een Zespri™ kiwi per dag eten genoeg is voor de vereiste hoeveelheid vitamine C. De aanbevolen inname in Europa is 80 mg per dag.
Vitamine C is een wondermiddel. Het is een natuurlijke antioxidant die de vitaliteit verbetert en vermoeidheid bestrijdt3. Bovendien is vitamine C écht e en kampioen voor jouw weerstand én geeft deze vitamine je energie een boost. Vitamine C is dus dé vitamine tegen vermoeidheid.
Je dagelijkse hoeveelheid vitamine C innemen, verricht ook wonderen voor je huid. Dit komt omdat vitamine C in kiwi’s bijdraagt tot een natuurlijke vorming van collageen, het bestanddeel dat je huid stevig en soepel houdt4. Bovendien helpen antioxidanten, zoals vitamine C, de lichaamscellen beschermen tegen vrije radicalen5.
Aangezien je lichaam geen vitamine C kan aanmaken of opslaan, moet het dagelijks worden opgenomen via voeding3. Een van de beste manieren om je lichaam een voedingsboost te geven is door een heerlijke fruitsmoothie te drinken. Deze detox-smoothie met Zespri™ SunGold™ barst van de vitamine C en de smaak én geeft je vitaliteit een boost.
BRONNEN
1. USDA national nutrient database for standard reference (vrijgave 28) 2015. Beschikbaar via: https://ndb.nal.usda.gov/ndb/ (geraadpleegd op 9 januari 2017)
2. New Zealand Ministry of Health. New Zealand FOODfiles 2014 Version 01. Beschikbaar via: www.foodcomposition.co.nz/ (geraadpleegd op 10 januari 2017)
3. National Institutes of Health. Vitamin C. Beschikbaar op: https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-HealthProfessional/ (geraadpleegd op 20 november 2016)
4. The International Dermal Institute. Structural changes associated with aging skin. Beschikbaar via: http://www.dermalinstitute.com/us/library/11_article_Structural_Changes_Associated_with_Aging_Skin.html (geraadpleegd op 22 januari 2017)
5. National Cancer institute. Antioxidants and cancer prevention. Beschikbaar via: https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/antioxidants-fact-sheet (geraadpleegd op 10 december 2016)