zespri.com

Skip je winterdip en maak je klaar voor de lentezon!
Ervaar in 7 dagen wat een kiwi voor jou kan doen.

Unlock de kiwi-challenges

Wat doet de challenge?

Met deze 7-daagse challenge boost je je weerstand, help je je spijsvertering een handje én geef je jouw energielevel een flinke oppepper. Met kiwi’s – een natuurlijke bron van vitamine C en vezels – skip je die winterdip in een handomdraai!

Meedoen? Zo pak je het aan:

Hieronder vind je 8 kiwidoosjes. Open elke dag een digitaal doosje en 'unlock' een nieuwe challenge. Achter elk deurtje zit een recept, uitdaging of gezondheidstip verstopt! Na 7 dagen sluit je af met een leuke verrassing uit het doosje van dag 8. Veel succes!

Dag 1 : hoe voel je je vandaag?
Dag 1 : hoe voel je je vandaag?

Om het effect van deze 7-daagse ‘Skip je Winterdip’-challenge te ontdekken, is het goed om even bij jezelf in te checken.

Hoe voel je je vandaag? Voel je je fit en is je weerstand op peil? Werkt je spijsvertering naar behoren? Duik even in jezelf en maak de balans op. Zo kan je ook aan het einde van de week zien welke vooruitgang je hebt behaald!

Om je dag alvast energiek te starten, hebben we een ontbijtrecept – een romige, groene, smoothie vol vitamines – voor jou geselecteerd. Alvast een goed begin van jouw gezonde week vol uitdagingen!

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Verwen je lichaam met een groene ontbijtsmoothie met kiwitopping.

Ontdek het recept
Dag 2 : extra aandacht voor je darmen
Dag 2 : extra aandacht voor je darmen

Om je darmen gezond te houden is het belangrijk om voldoende te bewegen, zo’n 6-8 glazen water per dag te drinken én vezelrijke voeding te eten. Daar gaan we vandaag werk van maken met … een kiwi! Zespri Green kiwi’s bevatten n amelijk véél vezels, wat bijdraagt tot een soepele darmwerking.

Met vezels kun je bijvoorbeeld verstopping of diarree verminderen. Wanneer je een Zespri Green kiwi eet, heeft dat een stimulerend effect op je darmen en worden ze meteen aan het werk gezet. Happy darmen = happy you!

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Vezelrijk eten!
Ga voor een vezelrijke ontbijt en kies voor een kiwi uit het vuistje.

Dag 3 : Haal een frisse neus
Dag 3 : Haal een frisse neus

Een warm ontbijtje op een koude winterdag is … heerlijk! Dit recept voor baked oats met kiwi en yoghurt is reuze makkelijk te bereiden, want je mixt alles door elkaar en hup – de ovenschaal kan de oven in. En terwijl je havermout staat te bakken in de oven, kan jij onder de douche springen en je klaarmaken voor de dag. Win-win! Om doorheen de dag in beweging te blijven, dagen we je uit om naar buiten te gaan.

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Sta op en strek je benen
Zo dagen we je uit om tijdens je lunch een korte wandeling te gaan maken. Daarna voel je je weer scherp en fris!

Dag 4 : Lachen is gezond
Dag 4 : Lachen is gezond

Start je dat met met een lach door een heerlijk ontbijt te bereiden. Ga voor een yoghurtbowl met snelle muesli en kiwi én je bent klaar voor een stralende dag! Lachen is dan ook dé uitdaging van vandaag. Niet verwonderlijk, want lachen is … supergezond!

Zo maken je hersenen serotonine aan, een stofje dat je blij laat voelen. Pak er dus maar snel die leuke vakantiefoto’s van vorig jaar bij of kijk naar je favoriete comedy. Onze Tip? met onderstaande filmpje hou jij je lachspieren zoizo niet in bedwang!

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Lach er op los!
Tover vandaag minstens 3 keer een lach op je gezicht.

Schaterlach met dit filmpje
Dag 5 : Snack gezond en behoud lang je energie!
Dag 5 : Snack gezond en behoud lang je energie!

Last van een energiedipje? Wanneer je veel snoept van suikerrijke voeding, toont je bloedsuikerspiegel een flinke piek. Je voelt je even goed, maar daarna ervaar je vooral vermoeidheid en lusteloosheid.

Voorkom een schommelende bloedsuikerspiegel met een kiwi(snack) als tussendoortje: doordat een kiwi trager door je lichaam wordt opgenomen en verteerd, behoud je lekker lang energie! Dit recept met kiwi is perfect om dat dipje door te komen: gezonde kiwi-havermoutkoeken met rozijnen en pompoenpitten.

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Ga voor véél energie
Eet je kiwi eens met schil (daar zitten de meeste vitamines in!). Lijkt het gevoel van die haartjes in je mond je toch niets? Verwerk de kiwi dan, met schil en al, in een fruitsmoothie.

Dag 6 : Ga voor minder stress
Dag 6 : Ga voor minder stress

Ervaar je veel stress, ben je vermoeid of heb je een dipje? Ga naar buiten en beweeg!

De buitenlucht, en dan met name het groen uit de natuur, doen wonderen voor je gemoedstoestand. En of je nu kiest voor wandelen, fietsen of hardlopen: het maakt niet uit wat je doet, beweging in de buitenlucht doet je goed! Nadien heb je nood aan rust en dat is precies wat deze challenge op dag 6 voor jou in petto heeft!

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Laat los en ontspan
Sluit de dag vandaag af met een selfcare moment. Kaarsje, boek, muziekje, … wat voor jou werkt. Ervaar wat het met je stress- en energieniveau doet!

Dag 7 : De laatste dag!
Dag 7 : De laatste dag!

De laatste dag, je bent er bijna!

We sluiten af met dit feestelijke recept om te vieren dat je de challenge hebt gehaald: snelle kwarkpannenkoekjes met kiwi. Of je nu kiest voor een uitgebreid ontbijt of een goedvullende lunch, met dit recept met kiwi zit je goed!

Jouw kiwi-challenge vandaag:

Ga voor extra beweging
Neem de trap in plaats van de lift, loop naar je afspraak, de trein of de winkel en pak de fiets in plaats van de auto. Extra uitdaging: drink minimaal 6 glazen water.

Dag 8 : De kiwi-challenges zitten erop!
Dag 8 : De kiwi-challenges zitten erop!

Gefeliciteerd, je hebt de verschillende challenges tot een goed einde gebracht en dat verdient … een verrassing! Je krijgt van ons extra recepten om deze gezonde vibe door te zetten. Geniet ervan, je hebt het verdiend!

Neem zeker ook je notities van dag 1 er even bij. Aan het begin van de challenge stelden we je enkele vragen. Die stellen we je nu opnieuw, zo krijg je een beeld van de positieve effecten van de challenge op je lichaam en geest. Hier gaan we:

Download de recepten

Deze ambassadeurs doen alvast mee!

Deze vier Zespri-ambassadeurs zetten hun tanden in de kiwi-challenges. Doe jij ook mee?

Al jaren staat er bijna dagelijks kiwi op het menu van deze vier enthousiaste influencers én kiwilovers. Reden genoeg om ze tot Zespri-ambassadeur te benoemen. Benieuwd hoe zij de kiwi-challenge ervaren? Volg hun kiwi-avontuur hier:

Zespri Kiwi's

Meer over Kiwi!

Tips, feiten & gezondheidsvoordelen Alle artikels

Recepten Alle recepten

#skipjewinterdipmetzespri