zespri.com

Alles over de smaakvolle Zespri™ SunGold™ kiwi

Vanaf begin mei zijn de Zespri™ SunGold™ kiwi’s weer overal in Nederland verkrijgbaar. Dat wordt smullen, maar wat weet jij eigenlijk over deze zonnige, smaakvolle gele kiwi’s? Ontdek hier alles over de gele kiwi a.k.a. de gele toppertjes!

Het zoNnetje geeft de gele kiwi smaak

Wat geeft deze gele kiwi zijn herkenbare smaak? Daarvoor moeten we afreizen naar Nieuw-Zeeland. In de zomer worden daar namelijk ZespriTM kiwi’s geteeld. De weersomstandigheden in Nieuw-Zeeland zijn ideaal voor de beste kiwi’s. Een vruchtbare, vochtige en lichtzure grond, niet te veel wind en een zonnig klimaat zijn dé ingrediënten voor de allerlekkerste en zoetste SunGoldTM kiwi’s.

Ongeveer 75 procent van alle Zespri™ kiwi’s komen uit Te Puke en deze stad wordt daarom ook wel de kiwihoofdstad van Nieuw-Zeeland genoemd. Het zonnetje en de rijke bodem rondom Te Puke maakt dat de kiwi daar groeit tot het smaakvolle stuk fruit zoals jij het kent!

Van bloemknop Tot zomerse smaaksensAtie

Als de lente in Nieuw-Zeeland aanbreekt (dan is het hier herfst), ontkiemen de eerste bloemknoppen aan de kiwiplant. Dit geeft een prachtig aanzicht op de kiwiplantages, overal zijn witte bloemetjes te zien. Deze bloemknoppen groeien in de zomer uit tot de smaakvolle Zespri™ kiwi.

Zodra de zomer ten einde loopt en het frisser wordt, breekt de oogstperiode aan. De kiwi’s worden geplukt, zorgvuldig verpakt en over de hele wereld geëxporteerd. In Nederland is de Nieuw-Zeelandse Zespri™ SunGold™ kiwi elk jaar vanaf eind april of begin mei verkrijgbaar.

De gele kiwi? Een kampioen voor je gezOndheid!

Als de ZespriTM SunGold kiwi uiteindelijk in jouw fruitschaal belandt, ben je niet alleen verzekerd van een heerlijk stuk fruit maar ook van een echte gezondheidsboost.

Wist je dat de SunGold kiwi namelijk rijk is aan vitamine C? Een SunGold kiwi bevat 152 mg vitamine C per 100 gram. Dat is al meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, die ligt rond de 80 mg per dag. Naast vol van smaak, is het eten van een SunGold kiwi dus ook nog een supergoede manier om jouw lichaam een vitamine C boost te geven!

Nog meer vitamInes In de ZespriTM SunGoldTM kiwi

Behalve vitamine C, bevat de Zespri SunGold kiwi ook nog vitamine E, folaat en kalium die het lichaam beschermen tegen schadelijke ziekteverwekkers. Vitamine E beschermt de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Folaat is essentieel voor de celgroei en ontwikkeling, kalium draag bij aan een goede werking van de zenuwen.

Tips & tricks

Om altijd verzekerd te zijn van de beste en lekkerste Zespri SunGold kiwi’s hebben we nog een paar tips en tricks voor je. Wist je bijvoorbeeld dat deze gele kiwi ligt?

Heb je ze al in huis gehaald maar wil je toch nog even wachten met het eten van de kiwi, dan kun je deze het beste , het rijpingsproces wordt hiermee vertraagd.

Als je uiteindelijk besluit om de Zespri™ SunGold™ kiwi op te eten, probeer deze dan eens met schil. De schil bevat namelijk extra vezels, goed voor jou en voor de stoelgang!

De Zespri™ SunGold™ kiwi? Het zoNnetje iN huis!

Hoewel de Zespri™ SunGold™ kiwi natuurlijk heerlijk is uit het vuistje, kun je de kiwi ook verwerken in de allerlekkerste recepten! Haal de zon in huis met een heerlijke ontbijtsandwich met Zespri™ SunGold™ kiwi, radijs en walnoten. Of kies voor een fruitige smoothiebowl met kiwi’s, avocado en blauwe bessen om de dag goed te starten. Is het ideaal weer voor een zomerse BBQ? Kies dan voor een salade met kiwi, rode ui en feta. Dat wordt smullen!

WaT heb jij geleerd over de Zespri™ SunGold™ kiwi?

Laat het ons weten op Instagram met de
hashtag #zoninhuismetSunGold

VOLG ONS OP INSTAGRAM